The end.

3 January was the last day of Thermphos International. Just a few colleagues are working for the trustee now, just to keep the plant safe. We can only hope that some company is able to continue the production of phosphorus and has a vision on how to produce it “greener”.

An old video shows how the situation was in 1994 …..

But it’s all over now …..

Thanks to Joop van Kooten for the videos !

Posted in: video, work related

2 thoughts on “The end. Leave a comment

 1. Mooi filmpje over de werkzaamheden, waar gebruiken ze het eindprodukt voor? Krijg als brandweerman altijd vraagtekens als ik fosfor-achtige termen lees of hoor. Jammer dat het gesloten is en jullie nu op straat staan ik hoop dat je gauw weer een baan kan vinden.
  Moet mij van het hart dat het mij niet bepaald gezond werk lijkt bij die ovens enzo ik ben voor het werk wel een paar keer bij de hoogovens geweest en hetzelfde gevoel wat ik daar had bekruipt mij als ik naar het filmpje van Thermphos kijk.
  Sterkte de komende tijd!

  Like

  1. Alle antwoorden op je vragen zijn te vinden op ; http://www.thermphosvlissingen.nl/
   En inderdaad moet je een bepaald karakter met bijbehorende werkinstelling hebben, om in onze fabriek te werken. Datzelfde geldt voor branweermannen. Veel mensen vragen zich af welke gek een brandend huis in gaat om onbekende mensen en huisdieren te redden ? Maar je weet dat ervaren kerels met de juiste beschermingsmiddelen en opleiding voldoende in staat zijn om het risico in te schatten. Dat zijn veelal kerels die wegkwijnen als je ze in een “kantoortuin” te werk stelt.
   We zijn niet bang voor “een beetje hitte en vuur” en we hebben geleerd om te gaan met gassen als koolmonoxide, fosfine, inertgas, enz, enz. Dat is onderdeel van onze werkdiscipline. En zou dat ook moeten zijn voor iedere brandweerman.
   We kunnen niet allemaal ons salaris verdienen met het masseren van mooie jonge rijke vrouwen 😉

   Like

Comments are closed.