even dogs can have cancer

Thanks to some painkillers prescribed by the vet, he is able to go for a short walk. Dogs are men’s best friend and I don’t like to see my best friend die a slow and painful death……

Posted in: dog, video

14 thoughts on “even dogs can have cancer Leave a comment

 1. Dag Wim,
  Pijnlijk om te zien. Doet me herinneren aan onze Golden Retriever die, met een vergelijkbare kwaal, inmiddels is overleden.
  Stel een afscheid niet te lang uit. Het dier wordt alleen maar slechter. Hoewel het afscheid altijd een drama is, zul je er achteraf wel vrede mee hebben. Vervelend dat dit er, naast het verlies van je werk, ook nog bijkomt. Sterkte in ieder geval.
  Groeten,
  Wim

  Like

 2. Sterkte.
  Ik heb vorige week onze 14-jarige Duitse Staander Paddy moeten laten inslapen. Altijd weer een moeilijke beslissing. Ook hij had kanker. Een behoorlijk grote botwoekering achter de rechtervoorpoot.
  Na het spuitje hebben onze andere 3 honden afscheid van hem genomen en daarna heb ik hem achterin de tuin begraven.
  Zoals WimS al zegt, achteraf zul je er vrede mee hebben. Zo heeft het bij mij in ieder geval wel weer uitgepakt.

  Like

  1. Bedankt Wim. Ik heb er ervaring mee; onze vorige hond heb ik ook moeten laten inslapen. Gelukkig is onze dierenarts bereid om het thuis in bekende omgeving van het dier te doen. De vorige keer (al weer 10 jaar geleden) is dat heel goed bevallen.
   Het begint erop te lijken dat als je Wim heet; je honden in laat slapen en je jezelf verplaatst met een ligfiets ! 😉

   Like

 3. Wim, wees blij dat je kunt meebeslissen over het lijden van je trouwste vriend ik zou mijn twee honden ook nog voor geen geld ter wereld willen missen maar als ze ondraaglijk lijden………ik ben voor mijzelf lid van de NVVE en dat wil ik iedereen met wat “meer” levenservaring van harte aanraden.
  Sterkte met jullie beslissing en het beste met je maatje.

  Like

 4. Hallo Wim, wij hebben onze labrador Lindy ( inderdaad, mijn alter ego) ook in moeten laten slapen 2 jaar geleden, thuis in vertrouwde omgeving , vanwege nierfalen op 14 jarige leeftijd…houden van betekent inderdaad ook sterk genoeg zijn om ze waardig te laten gaan, je hebt een moedige beslissing genomen en het beste voor je maatje, heel veel sterkte toegewenst de komende tijd! Liefs van Geeke

  Like

 5. Heel pijnlijk om dit alles te zien en te lezen. Wim, veel sterkte toegewenst de komende dagen!
  ‘k Durf hier wel te bekennen dat ik het af en toe nog moeilijik heb als ik terugdenk aan onze geliefde kater Bas en z’n verscheiden…

  Like

 6. Good grief, Wim, I feel for you. When I’ve been in that situation I’ve tried to tell myself that pain is the price to pay for surrounding myself with life. At least dogs don’t feel remorse and guilt except for extremely short, fleeting moments (I’m pretty sure of that), so they leave with dignity.

  Like

Comments are closed.