I call it “worthless retirement”.

This “value-wise” retirement proves to be “worthless”.

20151107-IMG_6818

Published by wim harwig

too old to die young, but still making love and not war

2 thoughts on “I call it “worthless retirement”.

 1. Slechte manier van schrijven ook nog….maar bij een beter pensioenfonds (ABP) is het na 43 dienstjaren inleggen ook niks. Een wortel aan een hengel vlak voor de neus van een Ezel (Ik). Steeds harder trekken en lopen maar de wortel komt niet dichterbij maar lijkt juist steeds verder weg.

  Geachte meneer van Goor
  We hebben uw geld ontvangen. Bedankt voor de jarenlange trouwe inleg. Wij menen in uw naam en belang daar leuke en nuttige dingen mee te hebben gedaan. Vakantieparken duur gekocht en failliet laten gaan. Reisbureautje spelen met verlies. Vriendschappelijke naties van (oorlogs)middelen voorzien. Ze hebben zich helaas ondankbaar tegen ons gekeerd. Grote investeringen gedaan die jammer genoeg niets opbrachten en ons nu geld kosten. Maar het was wel leuk om te doen zolang Als beloning voor onze inspanningen om een maximale waardevastheid te garanderen voor uw oudedagvoorziening hebben wij gemeend onszelf ook het nodige te mogen toeeigenen.
  Daarbij zijn we eventjes vergeten dat er nog wat voor u overblijft. Wat schrikken zeg! Nu kunnen wij onze beloftes niet meer inlossen! Er was voor iedereen wel 7x geld genoeg om uit te betalen bij elkaar verzameld. Nu is er zo maar niet eens genoeg meer om alle rechthebbende uit te betalen. Wij konden ook niet weten dat mensen ouder worden en niet zo snel dood gaan. Nu willen ze allemaal ‘gratis geld’ van ons zonder er wat voor te doen. Dat kan echt niet hoor! Dat recht behouden we alleen aan onszelf. Wat denkt men wel! We zijn Sinterklaas niet!
  Dus hebben we besloten dat u wel recht op het geld behoudt, maar we schuiven het tijdstip van uitbetalen steeds een beetje verder weg. Dan lijkt het net of wij onze belofte houden, maar eigenlijk steken we een dikke vinger op.
  In hoge achting blablabla

  Like

  1. Ik herken m’n gedachten helemaal in jouw mooi opgestelde woorden. Bedankt daarvoor !

   Waar en wanneer ik mijn hoofd voor de laatste maal te rusten zal leggen weet ik niet, maar ik hoop dat ik daarbij niet gestoord wordt door een nietsontziende commerciële zorg die ik m’n hele leven al bestreden heb.

   Like

Comments are closed.

%d bloggers like this: