drum brake

I had to clean the two drum-brakes because my quest-velomobile was giving extra resistance for a few seconds every time I used the brake.

To clean the brakes I had to disassemble the wheel and when doing so, I noticed that my quest has another type of ball-joints than is shown in the manual.

2 thoughts on “drum brake Leave a comment

 1. Hallo Wim,

  Het klopt dat de kogelkoppelingen van de nieuwere Quests er anders uitzien dan in de handleiding. De huidige schijnen van DAF afkomstig te zijn en zijn beduidend stiller dan de ‘oude’ die nog in de handleiding staan. Als ik het goed van Ymte begrepen heb, dan zijn de huidige niet meer demontabel en dus onderhoudsvrij.

  Groet, Bram van Uden, Quest 283 (ook rood, 2 weken jong)

  Like

 2. Hallo Bram !
  Gefeliciteerd met je nieuwe Quest. Ik zag dat je ook meteen maar de volgende hebt besteld (orderlijst). En ik begrijp dat jouw Mango hier in het zeeuwse rond gaat rijden !
  Ben je al gewend aan de grotere draaicircel van de quest tov de mango? Want dat zal zeker in de Randstad een grotere rol spelen dan hier in het ruime Zeeland.
  Afgelopen middag door hevige natte-sneeuw buien naar m’n werk gefietst. Alleen m’n gezicht ijskoud, de rest heerlijk warm binnen de stroomlijn. Dus kwam ik met een bevroren glimlach op m’n werk; duurde zeker een minuut onder de heerlijk warme douche, voordat die glimlach ontdooit was …………;-)
  Maar tijdens zo’n rit heb je onderweg geen last van andere fietsers …..;-)

  Like

Comments are closed.