marathon plus after 10.000 km.

I bought 2 new tyres, so I’m ready for winter !

Posted in: velomobile

4 thoughts on “marathon plus after 10.000 km. Leave a comment

 1. How many flats with these tires? I’m undicided between the Marathon plus and the regular Marathons for my velomobile. Do you use Marathon for rear too?

  Like

  1. No flats at all. Just started checking for sharp objects a month ago and found out that the blue material could be seen (for me, that is a sign that the tyre should be renewed).
   I know; the Plus means you lose some speed, but the feeling of “no punctures” is important to me. I can compensate the commute-speed by an earlyer departure, but how do I compensate a tyre-puncture in a rainshowers and storm ? (that is the weather condition when theu appear) 😉
   And indeed, on the rear I have a Marathon Plus too.

   Like

 2. bedankt voor de foto met de blauwe band, Wim. Nu heb ik ook een goede indruk van hoever ik mijn plussen kan oprijden. Ik overweeg wel om in het voorjaar een stel gewone marathons te proberen.

  Like

  1. Als je op dat blauwe gaat rijden, gaat het slijtage-proces opeens véél sneller.
   Je hebt gelijk om eens de gewone Marathons uit te proberen. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.
   Ikzelf ben tevreden met de Plus. Ik zet ze er nieuw onder in Oktober, zodat het meeste profiel in April al weer weggesleten is. Daardoor rol ik de hele zomer op profielloze Plussen, wat voor m’n gevoel hetzelfde rijdt als op snelle slick bandjes. Totdat het bekende blauwe antilekmateriaal tevoorschijn komt.
   Tussen oude profielloze Plussen en nieuwe Plussen zit zo’n 2 km/h verschil (gemeten met Garmin, dus geen omtrekfout in meting).
   Ik heb een bloedhekel aan lekke banden op de dijk in regen en storm en kou zonder schuilmogelijkheid, dus ik heb het snelheidsverschil er voor over (en sinds gebruik van de Plus nog geen enkel lek gehad).
   Jammer dat we elkaar zo weinig tegenkomen; ik hoor wel vaak andere mensen over “zo’n groene sigaar” praten 😉

   Like

Comments are closed.