multinationals ….

Today I assisted my daughter to get some furniture for her new house. We visited Ikea for some cabinets and had a quick lunch at MacDonalds ……  

I felt an internationalistic consumer rather than just a Dutchman. Using Swedisch chipboard furniture, eating American fastfood, driving on Russian gaz, and so on, etc.

IMG_4044

2 thoughts on “multinationals …. Leave a comment

  1. Ik begrijp je gevoel van onmacht en vertwijfeling. Wat is nog Hollands in Nederland? Wordt alles gedominieerd door internationale munltinationals? Nee, dat is niet nodig. Het is een keus. Er zijn duurzame degelijke meubelen en spullen voor een prikkie te koop bij tweedehandswinkels. Wij hebben 3 handgemaakte Hollandse kasten. Geen plank past op een andere plek. Ze varieren van van 250 tot 100 jaar oud. Raken nooit uit de mode. Je raakt er nooit op uitgekeken. Ze stralen iets uit. Oerdegelijk, maar toch komt er geen spijker aan te pas. Vroeger waren dit soort kasten in elk Nederlands huishouden te vinden. Op bestelling laten maken bij de lokale timmerman of meubelmaker. Vaak door de vader van de bruid als huwelijkscadeau. (de bruid vulde de kast met handmatig genaaide kleding en uitzetspullen.)

    Nederland heeft wel degelijk zelf iets te bieden. Koop daarom geen goedkope zooi. Daarmee help je onze economie niet. Goedkope import is duurkoop. Kies kwaliteit. Kies lokaal. Kies duurzaam. En dat hoeft niet altijd duur te zijn.
    Voor het hele verhaal: http://www.npo.nl/vpro-tegenlicht/19-10-2014/VPWON_1219698

    Like

Comments are closed.