‘t is haos weer dee tied van ‘t jaor …

A’j in de Achterhook geboren en getogen bunt, raak ie dat nooit meer kwiet.

Op een kolde winteraovond, as ‘t vrus as ‘t bast. Op de vievers en de bekk’n daor glimt ‘t ies as glas. Op de bulten van de Hummelse hei ligt een dik pak snee. Op de lösse plekken in het bos loopt sporen van een ree. Ies kan liehn, ies kan liehn, Mèrgen gaot wi-j schaatsen riehn, Ies kan liehn, ies kan liehn, Ik heb der lange naor uutgezien. D’n onbewolkten winterloch, die lik meer peers dan blauw. A-j buuten iets te doene hebt, dan doe je ‘t bliksemsgauw. De kniens en de fazant’n die scharrelt deur ‘t kruppelholt. Zelfs streupers die blieft binnen, want ‘t is eur völs te kold. Ies kan liehn, ies kan liehn, Mèrgen gaot wi-j schaatsen riehn, Ies kan liehn, ies kan liehn, Ik heb der lange naor uutgezien. ‘t Holt dat knettert in de kachel, ‘t is der lekker heit. Nao de koffie dan kump de foezel, i-j kroept dichter bi-j ow meid. En as der goed gezoppen wurt, de verhalen die gaot in het rond. Achter ‘t fornuus, bunt ‘t helden, maor allenig met den mond. Ies kan liehn, ies kan liehn, Mèrgen gaot wi-j schaatsen riehn, Ies kan liehn, ies kan liehn, Ik heb der lange naor uutgezien.

Veur de taalpuristen : https://nds-nl.wikipedia.org/wiki/Achterhooksen_taalwiezer

Published by wim harwig

too old to die young, but still making love and not war

2 thoughts on “‘t is haos weer dee tied van ‘t jaor …

  1. Joazeker wel. Ut is margen ok oe verjaorsdag. Zal ik ok neet vergetten. Geniet oe spesialen dag en doot ze allemoal moar de groetn van ons in t Suudn.
    tis hier lekkr warm. Geen ies te bekennn. Good holn. Hlo oe taai.

    Liked by 1 person

  2. Ik zie da-j mergen jeurig bunt. Alvaste gefielsiteerd en nog volle mooie dagen um foto’s te maken. Ok nog gien ies hier, zitte w-j ok nog neet op te wachen. Good hollen daor met zien beiden. Völle schik mergen!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: